Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

HOITOKIRJA


Tänne tulevat kaikki hoitajien ja yksäriomistajien kirjoittamat hoitotarinat.

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Benjamin

09.12.2018 19:02
Luukku 8

Olin päättänyt lähteä Kionalla loikkimaan lumesta rakennettuja esteitä, sillä olin juuri puunannut valkean hevoseni ja halusin esitellä tammaa vielä kun tämä oli valkoinen, eikä rusehtava. Tallilla tapasin Kertun ja Indran, jotka tulivat mukaamme hyppelemään. Päätin olla uhkarohkea ja lähteä Kionalla ilman satulaa, Kerttu lähti satulassa. Saattoi olla ihan viisas päätös, sillä kaviokaverimme olivat varsin pakkaspirteällä päällä.
Lämmittelimme kierrellen ja kaarrellen, annoimme hevosten tutustua lumihirvityksiin rauhassa. Kun pörinät oli pöristy ja hipsuteltu hevosista tarpeeksi, pääsimme loikkimaan yli lumimuurien ja risu-lumiukkoesteiden. Pari ensimmäistä hyppyä meni hyvin, kunnes Indra sai hepulin, jonka myötä Kionakin hepuloi ja minä päädyin puuterilumeen. Kerttu pysyi selässä - viisaana kun oli satulassa lähtenyt, ja minä jäin nauraen tekemään lumienkeliä. Kiona rauhottui pian ja jäin ihmettelemään lumiesteitä vähän matkan päähän. Nousin lumesta, tallustin valkean tammani luokse ja ponnistin esteen päältä takaisin selkään. Kävimme loppurallittelun jälkeen vielä maastossa loppukäynnit ja palsimme tallille.

Nimi: Benjamin

04.12.2018 15:29
Luukku 1.
Astuisin kauniisti koristeltuun talliin ja lähdin jo tallustamaan kohti satulahuonetta, kun huomasin jotain puuttuvan - joulukuusi. Missä joulukuusi? Seisoin kuusen paikailla, lähtien sitten seuraamaan "havupolkua" ulos, siellä kiertäen tallin kulman taakse, jossa Kirppu raahasi kuusta koristeineen ja kuusenjalkoineen pitkin tallin seinustaa... Kirppu oli päässyt vapaaksi - taas.
"Voihan Kirppu totesin naurahtaen ja lähdin nappaamaan ponia, jolla onneksi oli päässään riimu. Palautin ponin tarhaansa ja joulukuusen paikoilleen, korjasin koristeet ja lakaisin käytävän. Ehkä Kirppu halusi tarhaansa oman joulukuusensa.Luukku 4.

"Voihan Kirppu" päästen nauramaan jo toistamiseen, kun kirjava poni seisoi keskellä tallikäytävää jouluvaloihin kietoiutuneena, joulukuusen piparikoristeita mussuttamassa. Ilme ponin pärställä lähes huusi "auta, en voi liikkua", paniikissa ei kuitenkaan ollut, mutta pipareita oli enää muutama jäljellä.
Vapautin valoponin värikkäistä jouluvaloista ja vein tämän paksusta otsaharjastaan taluttaen takaisin omaan karsinaansa. Nostin kuusen pystympään ja laitoin jouluvalot sinne, missä ne olivat olleetkin. Pipareita täytyisi leipoa ja koristella lisää... Kaiken tämän jälkeen pääsin aloittamaan aamutallin, jonka olin lupautunut tekemään.

Vastaus:

Kiva kun kirjoitit joulutarinoita :)

Palkaksi näistä saat yhteensä 25+35=60v€.

-Hertta

Nimi: Benjamin

04.12.2018 15:11
Taas tarinanpätkää kera kuvan.

Linkki kuvaan; https://i.postimg.cc/7LKpjGz7/bennyjaunelma-III.png

Avajaiskilpailui sta Benny ja Unelma repäisivät upeasti ensimmäisen sijan 40cm esteratsastusluokasta ja toiset sijat 50cm estertasastusluokasta ja Helppo C:n kouluratsastusluokasta. Benjamin ei voinut muuta kuin hymyillä, kun ori käyttäytyi koko tapahtuman ajan esimerkillisesti. Kuvassa ori ratsukko poseeraa palkintojensa kanssa.

Vastaus:

Ihan superkiva kuva taas jälleen! Lisään tämän ihanan piirroksen kaappiisi.

Palkaksi tästä saat 40 v€.

-Hertta

Nimi: Benjamin

21.11.2018 18:26
Hellou,
toista kuvaa jo, tällä kertaa tihkuiselta keliltä. Irtojuoksutin Unelman tyhjällä kentällä illansuussa, kun toiset olivat valinneet maneesin.
Linkki kuvaan; https://i.postimg.cc/XvGgNkYc/benjaminjaunelma-II.png

Vastaus:

Aivan ihana, tunnelmallinen kuva! Tykkään paljon kun piirrät hoitotarinoiden kirjoittamisen lisäksi :)

Palkaksi tästä saat 52v€.

-Hertta

Nimi: Benjamin

12.11.2018 00:51
Hei!
Tässä olisi jo toiselta hoitokerralta matskua - tällä kertaa piirroksen muodossa. :> Linkki kuvaan; https://i.postimg.cc/FKzWFScT/benjaminjaunelma.png

Piirrokseen sain inspiraatiota ensilumesta, joka kuitenkin päivän mittaan muuttui rännäksi, josta vedeksi, ja lopulta suli pois. Kuvassa tosiaan Benjamin ja Unelma, vähän virkeämmän ratsastuskerran jälkeen.

Vastaus:

Super kiva piirrustus! Tälläisiä olisi kiva saada jatkossakin ja ennen kaikkea ihanaa kun meillä on jo aktiivisia hoitajia!
Haluatko muuten, että lisään piirroksen kaappiisi?

Palkaksi tästä saat 56 v€.

-Hertta

Nimi: Benjamin

08.11.2018 14:30
Benjamin ja Unelma 8.11.2018

Astelin noin kello yhdeksän aamulla tallia kohti reppu selässäni, termosmuki oikeassa kädessäni. Poppia raikasi nappikuulokkeesta toiseen korvaani, moikkailin vastaantulevia tallilaisia kättäni heilauttaen, pienesti hymyillen. Sisälle talliin päästyäni kävelin suoraan mustan jättiläisen luokse, jota alkaisin tästä päivästä lähtien hoitamaan. Suuri friisiläisori on minua säkäkorkeudeltaan sentin matalampi, mutta ryhdikkyytensä ansiosta vaikutti paljon suuremmalta - ainakin minun mielestä. Hain satulahuoneesta varusteet ja harjapakin, repun jätin satulan paikalle roikkumaan. Astuin orin karsinaan harjapakkinsa kanssa, aloittaen puunauksen kumisualla kuria pyöritellen. Kun olin harjannut liat ja pölyt pois, selvittänyt takun hännästä ja harjasta, sekä puhdistanut kaviot, pääsin varustamaan uteliasta oria, joka hamusi taskujani ja hiplasi mustiksi värjättyjä hiuksiani, kun siihen sai mahdollisuuden.
”Voihan Unelma” naurahdin, kun ori otti suuhunsa kumisuan, heilutellen sitä ylös-alas. En kiristänyt satulavyötä vielä kokonaan, sillä sen tekisin vasta juuri ennen selkään nousua. Unelma pudotti kumisuan suustaan ja käänsi katseensa minuun, turpa kylkeäni hamuamaan. Silitin sileää turpaa hymyille, ja puin suitset orille, joka otti kuolaimet nätisti suuhun. Suojia en ruvennut laittamaan, sillä tavoitteenani oli vain tutustua oriin ensimmäisellä ratsastuskerralla. Hörppäsin termosmukistani viimeiset kahvitipat, avasin karsinanoven, ja talutin orin ulos.
Ulkona, tarkemmin kentällä penkin vieressä, tarkistin remmit ja kiristin satulavyön, jonka jälkeen säädin jalustimet oikean mittaisiksi. Onnekseni kenttä oli tyhjä, eikä minun tarvinnut – tai hevosen – jännittää muita ratsukkoja. Siirsin penkin lähemmäs, jotta pääsisin kapuamaan satulaan. Nostin jalkani jalustimeen ja ponnistin satulaan. Ihmeekseni Unelma ei lähtenyt etuajassa liikkeelle, vaan odotti käskyäni, jonka annoin yksinkertaisesti hengittämällä ulos; painoavuin.
Ori oli mukava ja juuri sopivan reipas makuuni ratsastaa, sillä Unelmaa ei tarvinnut kymmentä kertaa käskeä liikkeelle, vaan yksikin nätti pyyntö riitti saamaan aikaan haluamani reaktion. Tein paljon siirtymisiä, pysähdyksiä, suunnanvaihtoja ja satunnaisia kiemuroita ympäri kenttää, käyttäen hyödykseni koko tilaa. Välikäynnit annoin kävellä vapaasti omia reittejään ympäri kenttää, vapain ohjin.
Venyttelykäyntien jälkeen siirsin Unelman raviin, kooten oria enemmän, lyhentäen askelta, tavoitteenani saada hevonen peräänantoon. Onnistuin hetken päästä saamaan aikaan höyhenenkevyitä askeleita, siirtäen sitten laukkaan. Laukkailin hyvässä temmossa hetken, kunnes annoin ohjaa ja siirsin ravin kautta käyntiin. Annoin orin venyttää kaulaansa reippaasti loppukäynneissä. Laskeuduin satulasta, löysäsin satulavyötä ja avasin turparemmit, sekä nostin ohjat kaulalta. Kävimme vielä tiellä kävelemässä mielenvirkistykseksi.
Tallille palattuamme talutin orin karsinaansa, riisuin varusteet ja harjasin lopuksi. Vein varusteet ja harjapakin satulahuoneeseen, palaten sylissäni loimi, jonka puin orille. Vein orin tarhaansa, jättäen tuon riimun sitten tolpanpäähän. Heitin vähän heinääkin tuolle mutusteltavaksi ennen lähtöäni. Poistuin tallilta hymyssä suin, sillä Unelma tosiaan oli unelma.


//Toivottavasti mitään kiellettyä en tehnyt :D

Vastaus:

Kiva tarina! plussaa hyvästä kuvailusta ;)
Ja et tehnyt mitään kiellettyä.

Palkaksi tästä saat 45v€.

-Hertta

Kuvat ©AK, Zuzule, Pauliina Kontinen, bannerin kuva ©AK

Hevosten & hoitajien kaapeissa olevat varusteet©Equestrian PRO, Keivitär, Oddpixel, Hemsbury Saddlery, Provando

©2018 Mansikkametsän Ratsutalli - suntuubi.com