Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Keijukummun Ramona eli Ranskis

Rotu: Suomalainen ratsuponi

Sukupuoli: tamma

S.: 10.5.2018, 1v

Väri, merkit: rautiaankirjava

Sk.: kasvaa noin 142-senttiseksi

Osaaminen: koulutetaan…

Omistaja: Vrt Mansikkametsä

Hoitaja: Kerttu

Kasvattaja: Keijukumpu

I. Beezlebub ox

E. V.K Moo

Hoito-ohjeet

  • Ranskista käsitellään nuoren iän vuoksi hieman tavallista varovaisemmin. Ponin hoitajalta vaaditaan kokemusta varsoista.
  • Käytetään toistaiseksi raviriimua
  • Kesällä ei loimiteta!
  • Alle 5ºC sateella sadeloimi
  • Alle -5ºC kevyttoppaloimi ulos
  • Alle -15ºC toppaloimi ulos
  • Klipattuna aina talliloimi
  • Fleeceloimi kuivumaan!

Päiväkirja

8.1.2019 - Ranskiksen karsinasta kuuluu kolinaa. Ketäköhän siellä on? Kurkistus - totta kai ihanaa tallijengiämme on laittamassa ponia! <3                                                       26.12.2018 - Ranskis saapui kuljetusvaunussa myöhään tallipihalle. Tervetuloa talliin, Keijukummun Ramona!

Taitojen hiomista                                                                                                            15.3.2019  Kävelen kohti Ranskiksen karsinaa. Tamma ei nosta päätään päiväheinien luota, vaan keskittyy syömiseen, ei minuun. "No terve Ranskis!" sanon sille ja rapsutan sitä hiukan, kun tulen karsinaan. Tamman suuhun menee koko ajan heinän korsia ja varsa näyttää nauttivan Mansikkametsässä asumisesta. Tamman viereisessä karsinassa Lea on jo nauttinut heinä-annoksensa ja ponitamma kurkistaa uteliaana, ehkä herkkujen toivossa Ranskiksen karsinaan. Sitten Lea alkaa nuolemaan suolakiveään. Hetken päästä Ranskis on syönyt heinänsä ja haen oranssin riimun, jolla voin ottaa kiinni ponin. Riimun renkaassa on kiinni punainen riimunaru, josta pidän toisella kädelläni kiinni. Laitan riimun ponin päähän ja sitten lähdemme maneesille. Tamma ensin hiukan säikkyy mainoksia seinillä, mutta muuttuu sitten ihan rennoksi. Kävelemme ensin alkukäynnit, joissa Ranskis menee ihan okei rennosti. On se jo oppinut edes vähän olemaan. Siitä tulisi kyllä vielä joku päivä täysin yhteiskuntakelpoinen yksilö, se saattaisi vain kestää vähän aikaa. Jonakin päviänä Ranskis varmasti kiertäisi kaviouraa aran ensikertalaisen kanssa torilla talutusratsastuksessa. Päätän nyt ottaa hiukan ravia. Ranskis on alussa ihan liian energinen ja se vaan ravaa, ja välillä yrittää jopa nostaa laukkaa. Pyydän sitä kuitenkin rauhoittumaan ja hidastelemaan. "Sinä et ole ravuri, vaan tulevaisuuden opetusmestari!" sanon sille. Sitten menemme vain loppukäynnit ja palaamme talliin. Ranskis hirnahtaa muutamalla laumakaverille. Vien sen karsinaan ja avaan riimun lukon. Laitan riimun karsinan edustalle koukkuun roikkumaan. Kyllä ponista on tulossa kiva ratsu.

Kuvat ©AK, Pauliina Kontinen, ransu.kuvat.fi bannerin kuva ©AK, viekun koodi ©Viimakoura

Hevosten & hoitajien kaapeissa olevat varusteet©Equestrian PRO, Keivitär, Oddpixel, Hemsbury Saddlery, Provando

 

©2019 Mansikkametsän Ratsutalli - suntuubi.com